Osallistu verkkokeskusteluun ja edistä tekoälyn eettisen hyödyntämisen näkökulmia

Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja näkemyksiä tekoälyn eettisestä hyödyntämisestä!

ETAIROS-tutkimushanke toteuttaa kesäkuussa verkkokeskustelun tekoälyn eettisen hyödyntämisen näkökulmista kahdessa teemassa: 1) Sote ja ikääntyminen 2) Autonominen liikkuminen.

Keskustelussa voit jakaa kokemuksiasi ja näkemyksiäsi, vaihtaa ajatuksia muiden asiantuntijoiden kanssa sekä vaikuttaa tekoälyn suunnittelua ja käyttöä ohjaavan eettisen ohjeistuksen sisältöön. Keskustelun tuloksia hyödynnetään tekoälyn eettistä hyödyntämistä ja sitä koskevaa sääntelyä tarkastelevien tiekarttojen ja raporttien työstämisessä.

Keskustelu järjestetään eri alojen asiantuntijoille HOWSPACE-ympäristössä, ja keskusteluun voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Keskustelu on auki 15.-30.6.2020.

Työskentely etenee seuraavien toimintojen avulla

  • Keskustelun lähtökohtiin ja materiaaleihin tutustuminen
  • Aktivoiviin kysymyksiin vastaaminen
  • Muiden osallistujien kommentteihin tutustuminen ja niihin reagoiminen
  • Omien kommenttien kirjoittaminen
  • Kuvan, videon, muun tiedoston tai linkin jakaminen

Verkkokeskusteluun voi osallistua oman aikataulun ja innon mukaan. Keskustelun tuloksia hyödynnetään ETAIROS-hankkeen kehittämistyössä sekä tulevassa sidosryhmävuorovaikutuksessa. Tuloksia käytetään tekoälyn eettistä hyödyntämistä ja sitä koskevaa sääntelyä tarkastelevien tiekarttojen ja raporttien työstämisessä.

Ennen verkkokeskustelun käynnistämistä pyydämme kaikilta osallistujilta osallistumisluvan.

Osallistumisen vahvistaminen

Verkkoympäristössä keskustellaan omalla nimellä. Osallistumista varten pyydämme vahvistamaan sähköpostiosoitteen henkilökohtaisen verkkokeskustelulinkin toimittamista varten. Sähköpostin lähettäminen toimii samalla ilmoittautumisena keskusteluun. Ilmoittautumiset/sähköpostiosoitteen vahvistamiset lähetetään Hanna Koskelalle sähköpostiosoitteeseen hanna.koskela@4front.fi

Tervetuloa vaikuttamaan tekoälyn eettiseen soveltamiseen ja entistä parempien ohjauskeinojen edistämiseen!